Rólunk

Az ELTE BTK HÖK Szláv és Balti Filológiai Intézeti Képviseletének honlapja

Friss topikok

Címkék

Facebook

Bátor tábor - jelentkezz Te is!

2012.01.16. 20:04 Zajka

Az alábbiakban a Bátor Tábor Alapítvány felhívását közöljük. Tolmácsként dolgozni nem csak tapasztalatszerzést jelent, de rengeteg hasonló érdeklődésű fiatallal is megismerkedhettek az egy hetes tábor során. Emellett egyetemünk és a Szláv Intézet jóhírének is jót tehet, ha minél több hallgatónk vesz részt a szervezésben. Később az önéletrajzban is jól mutat, ha már dolgoztál tolmácsként. Csak bíztatni tudunk mindenkit a részvételre! 

Beszélsz lengyel, cseh vagy szlovák nyelven? 

 

Jelentkezz tolmács vagy kísérő cimborának a Bátor Táborba! Segítsd beteg gyerekek élményterápiáját!

 

A Bátor Tábor Alapítvány közép-európai élményterápiás központként 2001 óta kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére Hatvan városa mellett. 2008 óta nemzetközi turnusokat is szervezünk, hogy a környező országok daganatos beteg gyermekei is részt vehessenek a kalandokban. 

 

A Bátor Tábor az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról szól, nem pedig a betegségről vagy a korlátokról. A tábor minden programja sikerélményt nyújt a gyerekeknek, és ők ezáltal önértékelésükben megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

 

Turnusainkat évente 450 önkéntes (tábori nevén cimbora) közreműködésével valósítjuk meg, akik alapos képzésen vesznek részt a táborok előtt. A nemzetközi táborok nyelve is a magyar, ezért a cseh-magyar, szlovák-magyar vagy lengyel-magyar nyelveken beszélő önkéntesek különleges szerepet töltenek be ezekben a turnusokban: az önkéntes (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt, a kísérő cimborák pedig biztosítják a gyerekek táborba jutását a saját országaikból. Tudásukkal és lendületükkel mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek pozitív élményekkel töltődjenek fel az izgalmas és kihívásokkal teli programokon.

 

A tábor azonban nemcsak a gyerekeknek nyújt lehetőségeket, hanem az önkénteseknek is!

-Hozzájárulhatsz sok-sok beteg gyerek felejthetetlen nyári táborozásához.

-Ingyenes képzéseken vehetsz részt.

-Nemzetközi kapcsolatokra, új barátokra tehetsz szert.

-Nemcsak adsz, hanem kapsz is: élményeket szerezhetsz egy sokszínű közösségben.

-Biztonságos környezetben, anyanyelvi beszélők társaságában gyakorolhatod a szlovák, a lengyel, vagy a cseh és a magyar nyelvet.

-Gyönyörű környezetben tölthetsz el 10 napot Magyarországon, Hatvanban.

„Nagy tanítás ez világról, magamról. Hogyan félretenni sajátot és szolgálni ügyet, hogyan létezni közösségben szorosan, ritmusra együtt mozogva, hogyan túllendülni sok-sok holtponton…” – Péter, önkéntes

 

ITT ÉRTÉK A TUDÁSOD – VÁRUNK!

 

A nemzetközi turnusok időpontja:

2012. június 28 – július 8. (kamasz turnus)

2012. július 25 – augusztus 5. (kölyök turnus)

Jelentkezési időszak: 2012. január 2 – február 19.

onkentes.batortabor.hu

 

Információ: www.batortabor.hu

Kérdéseiddel bátran keresd Juhász Csillát a cs.juhasz@batortabor.hu címen!

 

„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, és egy sokkal bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb és élményekkel telibb gyerek jön ki.” /Peti, 15 éves/

 

Bátor Tábor Alapítvány

Adószám: 18107913-1-41

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka tolmács bátor tábor

A bejegyzés trackback címe:

https://csakaszlavos.blog.hu/api/trackback/id/tr263556393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása